Waarom ik zo graag jouw INNER STIJL COACH wil zijn

Terug naar de Essentie van jouw smaakgevoel

Ik geloof stellig dat we het zoeken naar de juiste kledingoutfit onszelf onnodig te ingewikkeld maken.

We hoeven niet te leren hoe we ons moeten kleden, ieder van ons heeft een aangeboren gevoel voor smaak en stijl.

Maar door de jaren heen zijn we onderweg de connectie kwijtgeraakt met onszelf en verstrikt geraakt in een web van regels, verwachtingen en overtuigingen die ons wegleiden van onze ware smaak.

Vaak kiezen we kleding gebaseerd op externe invloeden in plaats van ons innerlijk kompas.

Stans Inner Stijlcoach | Kleuradvies & stijladvies op maat in Den Bosch</p>
<p>

Bij mij herontdek je jouw echte stijl, die resoneert met je INNERLIJK. Samen brengen we jouw unieke smaakpatroon naar voren en creëren we jouw unieke STIJLCOCKTAIL.

Stans Inner Stijlcoach | Kleuradvies & stijladvies op maat in Den Bosch

Mijn contrasterende jeugd:

‘70’s Meets ‘50’s

Gevoel voor mooie kleding is mij met de paplepel ingegoten.

Mijn vader droomde altijd van een dochter, en toen ik er was, verwende hij mij maar al te graag met mooie jurken.

Mijn vaders ideeën, geboren in 1922, zaten nog sterk geworteld in het verleden en de invloed van de 2e Wereldoorlog. Hij hield vast aan traditionele rollen, “Jouw plek is aan het aanrecht”, zei hij tegen mij. Opgroeiend in de jaren 70 – een tijdperk van vrouwenemancipatie – was het alsof ik in een tijdscapsule van de jaren ’50 leefde.

Toen wist ik nog niet dat deze ene zin, over het aanrecht, veel invloed had op mijn toekomstige keuzes. En het Ironische was dat mijn moeder als een krachtige pilaar in ons bruisende familierestaurant hard werkte.

Zo balanceerde ik tussen oude normen en nieuwe mogelijkheden. Sterke tegenstrijdigheden?
Dat zeker, maar dat maakte mijn jeugd uniek.

Stans Inner Stijlcoach | Kleuradvies & stijladvies op maat in Den Bosch

Een DROOM geboren uit CONTRAST

Mijn ouders werkten hard in het restaurant en hadden weinig tijd wel verwende ze mij graag met mooie kleren. Voor die tijd droeg altijd ‘zondagse’ kleren. En op de lagere school voelde ik de blikken van de buurtkinderen als ik in mijn ‘zondagse’ kleding naar school ging, en voelde mij er daardoor niet bij horen.

Tijdens mijn lagere school tijd ontstond er een groeiende liefde en passie voor mode, gevoed door de oude films die ik met mijn vader keek. De elegantie van Audrey Hepburn, de charme van Fred Astaire – hun stijl inspireerde me om te dromen en te creëren. Ik werd aangemoedigd door mijn moeder’s vaardigheden in het maken van kleding  en droomde ik om door te mogen studeren en het liefst op de modeacademie.

Mijn kortstondige STRUIKELBLOK: Mode vs. Echtheid

Na avonturen bij Esprit als inkoopster Nederland, een periode als filiaalmanager en mijn ervaring als coupeuse, waagde ik in 2014 de sprong naar de KVK als stijlcoach.
Eventjes dacht ik: “Als stijlcoach moet ik toch áltijd de laatste trends dragen?”

Maar al gauw realiseerde ik mij opnieuw dat ik mijn eigen pad moest volgen, zeker niet geleid door verwachtingen van anderen.

Het vormde de basis van mijn unieke stijl-aanpak. Mijn kledingkeuzes zijn beïnvloed door de jurken uit mijn jeugd, de klassieke films die ik met liefde bekeek, mijn passie voor kleding en de hedendaagse mode. Deze mix vormt nu mijn kenmerkende ‘smaakcocktail‘.

Stans Inner Stijlcoach | Kleuradvies & stijladvies op maat in Den Bosch

Ik voelde het heel STERK: Dit is wat ik wil dragen

Op de modeopleiding in Tilburg, en geloof me daar moest ik mijn vader van overtuigen, voelde ik mij opnieuw een buitenbeentje.

Ik dacht met gelijkgestemde studenten bij elkaar te komen, gepassioneerd voor kleding, echter dat was opnieuw niet het geval. Niemand droeg zelfgemaakte blouses met geborduurde kraagjes. En het label ‘kakker’ leek aan me te kleven.

Maar in die onzekerheid kwam een moment van helderheid en vastberadenheid bij mij naar boven, ik voelde het heel sterk: Dit ben ik. Dit is wat ik wil dragen en wie ik wil zijn. En met die gedachte omarmde ik mijn reis, vastbesloten om mijn eigen verhaal in de mode te gaan schrijven.

Stans Inner Stijlcoach | Kleuradvies & stijladvies op maat in Den Bosch

Herken jij dit? Dolgraag JEZELF willen zijn in elke outfit

Reflecterend op mijn pad als stijlcoach, zie ik vanuit de 100-en dames die ik al heb mogen helpen, hoe elke vrouw haar eigen mode en kleding verhaal heeft.

Vaak raken vrouwen ergens onderweg hun unieke stijlgevoel kwijt, onderdrukken ze hun persoonlijke smaak en raken zo vervreemd van hun echte zelf.

Onbewust kiezen ze voor een dat is ‘wel leuk’- mentaliteit zonder te beseffen dat ze hun eigenheid verliezen. Zoals ook in het nastreven van verwachtingen die niet bij hen passen.

Dit kan tot onrust leiden, maar ook tot een krachtig verlangen: de wens om kleding te dragen die echt bijdraagt aan hun zelfvertrouwen.

Jarenlang heb ik geleerd dat afstemmen op je authentieke gevoel niet alleen bevrijdend is, maar voor mij een tweede natuur is geworden.

Maak je zichtbaar met jouw INTUÏTIEVE kledingsmaak

Ik ben er om je te helpen en je overtuigingen te ontrafelen en je terug te brengen naar je intuïtieve kledingsmaak.

Als je van daaruit vertrekt, zul je elke dag die ‘WOW’-factor voelen omdat je kledingkeuze altijd in lijn is met je gevoelswaarden.

Geen stress meer over de dagelijkse vraag “Wat moet ik vandaag aan?”. Jij weet hoe je je wilt voelen en je kiest outfits die passen bij je doelen voor die dag.

Wanneer je je één voelt met je bedrijf en jezelf, straal je authenticiteit uit, wat leidt tot groei en het aantrekken van gelijkgestemde mensen.

Met deze mooie  organisaties mocht ik al SAMENWERKEN